Dakar Fashion Week


Diarra Ndiaye, Ndeye Fatou Mbaye en Mariza Sakho showen outfits van ontwerper Adama Paris in de wijk Medina van de Senegalese hoofdstad Dakar terwijl bewoners geïnteresseerd toekijken.

Dakar is een groeiende hub voor Frans-Afrikaanse mode en de thuishaven van Fashion Africa TV, de eerste zender die geheel in het teken staat van de mode op het continent. De jaarlijkse Dakar Fashion Week bevat een extravagente, vrij toegankelijke modeshow op straat waar duizenden mensen vanuit de hele hoofdstad op afkomen. Adama Paris, van het gelijknamige modehuis, is een van de sturende krachten achter de modeweek en vele andere mode-evenementen.

De foto is gemaakt door Finbarr O’Reilly (Canada/Verenigd Koninkrijk) en won hiermee de 1e prijs Portretten – World Press Photo 2019.

1 gedachte op “Dakar Fashion Week

  1. Het gaat om de mode, maar ik ben gefascineerd door de verweerde muren en hun kleuren. Én de Afrikaanse toeschouwers. Ik kan me heel goed voorstellen dat deze foto de 1e prijs Portretten heeft gewonnen.Die kleuren ook: het roze van de jurken, de verschillende kleuren blauw van de ene muur en ter afsluiting een witte muur. Prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *