Internationale Dag van de Post

Op 9 oktober 1874 werd in de Zwitserse hoofdstad Bern de Universal Postal Union (UPU) opgericht, waarbij ongeveer 150 landelijke postbedrijven zijn aangesloten. De Nederlandse TNT Post (toen PTT) werd UPU-lid op 1 juli 1875. Op het UPU congres van 1969 in Tokio werd besloten, dat 9 oktober in het vervolg de Internationale Dag van de Post zou zijn, om de wereld bewust te maken van de rol van de postale sector in de maatschappij en de sociale en economische ontwikkeling van landen.


Tot en met 13 oktober krijg je bij besteding van € 4,95 aan wenskaarten een postzegel en een mooie kaart cadeau. De actie is geldig bij de deelnemende winkels. Deze mooie kaart met postzegel viel bij mij op de deurmat! Een erg leuke verrassing! Dank je JennyV!

2 gedachten over “Internationale Dag van de Post

  1. Die gratis kaart met postzegel gaat mijn neus voorbij :-)))
    Want ik “moet” al mijn kaarten zelf maken, anders mag ik geen knutselspullen meer kopen (lees stempels, stansen, inkt en noem maar op).
    Arme ikke 🙁 , of toch niet? :-)))

  2. @Tineke, het is eigenlijk maar goed dat bovenstaande gratis kaart aan je neus voorbij gaat want anders zou jij niet die schitterende kaarten maken. Jij bent zo ontzettend goed in het bedenken en samenstellen van kaarten. Vorige week ontving ik weer zo’n gezellige post van je. Via de mail kom ik hier nog op terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *