De mode-industrie


Nieuwsuur: ‘De fast fashion-industrie is booming. Iedere zes weken hangen er nieuwe collecties in de winkels om onze honger naar kleding te stillen. We kopen graag zoveel mogelijk kleren voor zo weinig mogelijk geld. Ieder jaar worden daarom honderd miljard nieuwe kledingstukken geproduceerd. Maar een derde daarvan wordt nooit gedragen.

Hoe vervuilend is jouw kledingkast? De mode-industrie is na de olie de meest vervuilende industrie. De opkomst van fast fashion heeft de manier waarop we kleding kopen en dragen compleet verandert, maar tegen welke prijs? De vraag is ligt de verantwoordelijkheid bij de mode-industrie of bij de consument.’

Bekijk hier het filmpje van Nieuwsuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *