Mae West Lips Sofa


MaaikeW: ‘In de collectie van het Boijmans van Beuningen bevindt zich deze Mae West Lips Sofa door Salvador Dali, van de bank zijn 5 onderlinge exemplaren gemaakt. In 1937 werd deze bank gemaakt van hout en wol, satijn en flanel. Dali zat toen financieel niet comfortabel. In december 2016 is een van de 3 banken uit de collectie van het West Dean College geveild en terechtgekomen elders. In 2003 verwierf het museum in Rotterdam de bank uit de veiling bij Christie’s voor 75.000 euro waarna deze door textielrestaurator Saskia Rijsdijk onder handen is genomen voor restauratie. Een set sofa’s met uitvoering in roze satijn, een set in rode wol met franje en een set met roze en rode flanel uitvoering.’

2 gedachten over “Mae West Lips Sofa

  1. Die bank, ik zag hem verschillende keren. O.a. in het Dali museum in Figueras, daar maakt hij onderdeel uit van een opstelling waar je als je op een trapje gaat staan en door een loep kijkt het gezicht van Mae West ziet (de bank vormt natuurlijk de lippen). Dali en zijn hilarische ontwerpen, ik houd daar wel van. Toch bijzonder, of je ervan houd of niet, dat deze man zijn hele leven door heeft gebruist van de aparte ideeën.
    https://www.lescalacostabrava.nl/dali-teatremuseu.html

  2. @Tineke, ik zag deze bank tijdens een expositie in Museum Boijmans van Beuningen. Leuk om hem eens in het echt te zien terwijl ik niet zo’n fan ben van Dali.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *