Klederdracht Spakenburg


Tijdens de Visserijdag in Spakenburg maakte ik veel foto’s. Vandaag laat ik twee foto’s van de klederdracht zien. Het zeer fijn gehaakte mutsje is een in het oog springend onderdeel van de dracht. Meer over dit mutsje kun je lezen in dit bericht en het patroon is hier te vinden.

3 gedachten over “Klederdracht Spakenburg

 1. Wat houd ik van de kleuren van dit soort klederdracht. Comfortabel zullen de kappen vast niet zijn, maar het staat geweldig. En het haakwerk van de mutsjes, dat is mooi!

 2. Dit ziet er toch wel heel kleurrijk uit . Ik kies zelf graag voor gemakkelijk comfortabele kleding ,maar ik geniet van dit soort mooie plaatjes. En je ziet ; het wordt nog gedragen en Berthi maakt er mooie foto’s van

 3. Beste Berthl,
  Weet u dat in de memoires van Nine van der Schaaf, In de Stroom, op blz. 120 en 121 Roelofke Braaksma wordt opgevoerd als Iefke. Nine van der Schaaf is 3 jaar onderwjjzeres geweest op Ameland en schrijft over een theedrinkbezoek bij de hoofdonderwijzer van Nes, Pieter Braaksma, en zijn vrouw. En deze vrouw schept enorm op over haar dochter die onderwijzeres is.
  Toevallig dat ik dit las, leuk hoor. Wat een prachtig blog heeft u.
  Jantine van der Knaap
  Als u wilt kan ik via een app de blz. uit dit boek fotograferen. Dat kunt u dan aan Marion zenden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *