Naai-attributen


MaaikeW: ‘Ik weet nog dat je schreef dat de privĂ©-verzamelaar waar ik ben geweest een uitgebreide en mooie collectie moest hebben. Dat was geen woord teveel! Wat ik niet had verwacht was een mooie collectie met kleine naaldhoudertjes, naaldenboekjes en dergelijke, netjes achter glas bewaard, veilig voor stof en vuiligheid behoed. Ik heb echt heerlijk staan kijken naar al die oude kleine naai-attributen waar van sommige echt heel oud en ook heel erg klein waren. Zelfs een heel klein borduurwerkje voor in een poppenhuis was aanwezig. Haar zus was een meester in het vinden van de kleine naaldattributen, vertelde de verzamelaar en dat bleek. Zelfs een Whitman’s sampler blikje waar vroeger (slechte kwaliteit) chocolaatjes in werden verkocht was aanwezig.’

3 gedachten over “Naai-attributen

  1. Mooi. Ook herkenbaar, maar ik probeer dit soort dingen te laten liggen. Je kunt niet alles verzamelen.

  2. @Annelies, verzamelen is zo verleidelijk, voordat je het weet heb je een compleet nieuwe verzameling bij elkaar. Kritisch blijven is belangrijk en selectief zijn. Ik spreek uit eigen ervaring. Bij mij is het uit hand gegroeid. Dus… nu ontzamelen.

  3. Mooie verzameling en wat kun je veel verzamelingen beginnen!
    Waarschijnlijk verstandiger om van de verzameling van een ander te genieten maar dat is gemakkelijk gezegd dan gedaan.
    Goed weekend
    groetjes, Truus uit Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *