Schoolmerklapjes


MaaikeW: ‘Op deze textielpost louter schoolmerklapjes maar wat ik bij mijn bezoek aan de privĂ©-verzamelaar gezien heb was van een heel andere rangorde al betrof het hetzelfde gebied: merklappen. Ik heb van Vierlanden merklap tot Bristol sampler gezien, van Italiaanse en Spaanse merklappen tot Zweedse, van mourning samplers tot een met ballpoint achterop de ingelijste merklap geschreven verhaal over het korte leven van het meisje wat een schoolmerklap had geborduurd, ik heb gehoord hoe de verzamelaar achter de originele maakplaats is gekomen van een bepaalde merklap maar ook geschiedenis verwerkt gezien in een merklap, mijn bijbelkennis kan ik ook ophalen aan de hand van bijbelfragmenten in merklappen. Een dag om nooit te vergeten.’

2 gedachten over “Schoolmerklapjes

  1. ik wil graag mails ontvangen over schoolmerklapjes.
    en eventueel ook patronen. ik hou hier heel veel van om te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *