Vessels for the Muses – Peter George d’Angelino Tap


Voorafgaand en tijdens het Delft Chamber Music Festival, brengt Kadmium dit jaar opnieuw een tentoonstelling met een bijzondere combinatie van beeld en geluid. Zowel in de benedenruimte als in de bovenzaal zal het veelzijdige en interdisciplinaire werk van ontwerper/modevormgever en regisseur Peter George d’Angelino Tap getoond worden.

Voor de derde achtereenvolgende zomer werkt hij in Zwitserland aan een operaproductie, waarvoor hij decor en kostuums ontwerpt. Eveneens is hij verantwoordelijk voor de regie. In Kadmium toont hij verscheidene elementen van de opera Bianca e Fernando (1826) van Bellini, die hij enige jaren geleden bij Opera St.Moritz heeft geproduceerd. Van deze opera is in de benedenzaal onder meer het monumentale wandkleed (12 x 3,5 meter) De Hubris (Over Hoogmoed) te zien. Dit decor wordt in samenhang met kostuums van de hoofdrolspelers, muzikale hoogtepunten en een speciale belichting gepresenteerd. De inrichting zal spectaculair zijn, verwant aan de opera als totaaltheater. Bezoekers worden uitgenodigd zich te laten verrassen en mee te laten voeren.

Het tweede gedeelte van de tentoonstelling vindt plaats op de eerste verdieping. Tien jaar lang ontwierp d’Angelino Tap de concert-kleding voor het beroemde pianisten duo Arthur en Lucas Jussen. Hiervan zullen zo’n twintig ensembles te zien zijn, evenals foto’s en een videoregistratie van hun optreden tijdens het Grachtenfestival in Amsterdam (2018).

Eveneens wordt zijn creatie Delf’wear geëxposeerd, een collectie Delfts blauwe vaasjaponnen.

Vessels for the Muses is nog slechts enkele dagen te zien, namelijk tot en met 25 augustus 2019. Kijk op de website voor openingstijden en het adres.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *