Pipi Langkous


Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan! – Pipi Langkous

Deze uitspraak van Pipi Langkous is niet bekend bij mij. Dus, ga je even googelen. Op de site Kjoek lees ik dat Pipi Langkous dit nooit heeft gezegd. Wel zegt Pipi iets over ‘proberen’ in het tweede boek Pippi Langkous gaat aan boord. In het hoofdstuk Pippi gaat boodschappen doen staat: ‘Ja maar Pippi’, zei Tommy, ‘je kunt toch niet pianospelen?’ ‘Hoe kan ik dat nou weten, als ik het nog nooit geprobeerd heb’, antwoordde Pippi.

2 gedachten over “Pipi Langkous

  1. Het wordt heel vaak aangehaald als een uitspraak van Pippi!! Ik hoorde het zelfs vanochtend nog op de radio. Misschien staat het niet in de boeken maar was iets dergelijks wél in de filmpjes….??

  2. Hoi Berthi.
    Dank je wel voor het uitzoeken hiervan. Het wordt “ om de haverklap “ aangehaald. Inderdaad ik hoorde het ook op de radio.
    Denk ook niet dat Astrid Lindren het leuk zou hebben gevonden dat zij geciteerd wordt op tassen/mokken enz. Zij heeft juist zoveel betekend in de “vrije opvoeding“ van de jeugd van die tijd. Pippi kon alles , durfde vooral alles ! En boven alles kreeg “tante postellia” er flink van langs. Prachtig vonden kinderen dat. Zij heeft , net als Annie MG. Smidt ,heel veel betekend voor de jeugd uit die tijd. Groetjes anneke Landeweer-Vahrenkamp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *