Canal Parade Amsterdam – Pride 2019 I


Het thema van Pride Amsterdam 2019 was Remember the past, create the future. ‘Dit jaar herdenken we de Stonewall-rellen, die 50 jaar geleden in New York uitbraken en die een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging’, zegt directeur Lucien Spee van stichting Amsterdam Gay Pride. ‘Een jaar later, in 1970, werd in New York de eerste Pride Parade ter wereld gehouden.’


Hoogtepunt van Pride Amsterdam is de Canal Parade, een bonte stoet van boten die op de eerste zaterdag van augustus door de grachten vaart. Honderdduizenden bezoekers kwamen afgelopen zaterdag naar de Amsterdamse binnenstad voor de 80 boten. Om instorting te voorkomen, was een deel van de kades langs de route afgezet. Veel kades in de hoofdstad verkeren in slechte staat. De gemeente vreesde ongelukken bij extra zware belasting.


Regenboogvlaggetjes, regenboogslingers, zonnebrillen etc. vonden gretig aftrek.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *