Groepsbreitherapie


Mindfulness, waarvan de oorsprong in het boeddhisme ligt, staat al jaren in de belangstelling. Het is een gemoedstoestand die getypeerd wordt door de bewustwording van de eigen fysieke ervaringen, gevoelens en gedachten, zonder onmiddellijk over te gaan op automatische reacties. Om toe te werken naar mindfulness doet men onder andere trainingen, meditatie en andere aandachtsoefeningen. Cursussen en boeken worden er aangeboden. Maar het kan nog erger schrijft Marcel Levi in Het Parool van 27 juli 2019. ‘De extreme stress in de boardroom van Google en ongetwijfeld een groeiende groep andere multinationals, heeft de bestuurders doen besluiten zich over te geven aan corporate knitting. Een briljant idee. … Na mindfulness is groepsbreitherapie ongetwijfeld de nieuwste hype en die zal ons de weg wijzen naar een minder stressvol werkzaam leven en een meer compleet bestaan. Ik voorzie wel een probleempje. Het was al moeilijk om wakker te blijven bij het eindeloze monotone gezeur van saaie rasvergaderaars, maar als daar nu ook nog eens het prettige getik van de breinaalden bij komt, zal het bijna onmogelijk zijn niet weg te dommelen in een openbaar powernapje. Mindfulness of breitherapie: het lijkt allemaal de zoveelste onzinhype waar uiteraard vet commercieel succes mee wordt geboekt.’

Het moge duidelijk zijn: breien is niets voor Marcel Levi, maar voor vele anderen geeft het breien wel degelijk rust.

2 gedachten over “Groepsbreitherapie

  1. Ik moet meteen denken aan heavy metal knitting waarvan het eerste kampioenschap in juli van dit jaar plaats vond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *