Lente – Matthijs Röling


MaaikeW: ‘Tot 25 augustus 2019 is de tentoonstelling van het werk van Matthijs Röling te zien: In dank aanvaard. Matthijs Röling laat in zijn portretten en figuurstudies de mens zien in al zijn facetten. De stofuitdrukking, lichtinval en kleur zijn steeds uitgangspunten bij de stillevens, alhoewel ik dit kaartje in het Keramiekmuseum in Leeuwarden vond en de tentoonstelling in Assen is, blijkt Röling in het naburige dorp Ezinge te wonen. Het mag duidelijk zijn dat ik voor de DDDDD (De Doek Die Direct Droogt) theedoek viel, (DD= Droog Doek – keukendoek, DDD= Doek Die Droogt – theedoek, DDDD= De Doek Die Droogt – vaatdoek) de doek die direct droogt. Ook voor mij een herinnering aan vroeger deze ruim 60 jaar geleden geïntroduceerde theedoek; meest vlijtige theedoek. Ik heb helaas geen theedoek-postzegel!’

Tot en met 25 augustus 2019 is de tentoonstelling In dank aanvaard: Matthijs Röling te zien in het Drents Museum in Assen.

1 gedachte op “Lente – Matthijs Röling

  1. Wat prachtig is dit, zeg! Jammer dat Assen nogal een stukje reizen is…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *