Kleurrijke huizen


Voor mooie kleurige huizen hoef je niet naar het buitenland. In Nederland vind je de blauw, rood, groen en geel geschilderde huizen in Houten aan de Rietplas; een schitterende ligging aan het water. De huizen zijn oorspronkelijk geïnspireerd door Marken en Urk (visserswoningen). Hun kleur hebben ze te danken aan de Cariben en Scandinavië. Ze worden ook wel de regenboog huizen genoemd.


4 gedachten over “Kleurrijke huizen

 1. T ziet er mooi uit, maar voor het onderhoud ben je ook vast wel gebonden aan regels. Het wordt, denk ik, niet gedoogd als iemand er opeens een heel andere kleur tussen laat schilderen…..

 2. Veel schilderwerk, maar het resultaat mag er dan dan ook zijn: een schilderachtig plekje Nederland. En gelukkig niet aan een Caraïbisch strand, want het schijnt dat je daar door het zoute water wel elk jaar moet schilderen. Deze huizen in Houten moeten je wel een vakantiegevoel geven als je daar woont.
  Soortgelijke huizen vind je ook in Zoutkamp en aan de Costa Nova in Portugal.
  Kleurrijke huizen passen bij deze warme zonnige dagen! Zeker nu op al deze drie locaties verkoelend water bijna voor de deur ligt.

 3. Ik moest wel lachen om de opmerkingen….. wij zijn toch praktisch ingesteld denk ik dan…mijn moeder vroeg altijd als je nieuwe kleren gekocht had “Kun je het makkelijk wassen “”?

 4. @Josefien, een andere kleur er ineens tussen zou niet passen. Persoonlijk vind ik het nu in balans.

  @Tineke, toen ik langs deze huizen liep kreeg ik meteen een vakantiegevoel en had ik niet het idee dat ik in Nederland was. Mooi dat dit in Nederland kan!

  @Licia Huizer Lindenberg, ik ben ook steeds meer van het praktische… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *