Hindelooper interieur met wieg


MaaikeW: ‘Op Huis ten Bosch is in de Blauwe Salon een verwijzing te zien naar objecten van vroeger en nu in drie wandbespanningen. De drie kinderstoelen van Amalia, Alexia en Ariane staan er ook op. Authentieke Hindelooper meubelstukken besteld door Willem-Alexander en Máxima bij Roosje Hindeloopen. Al in 1890 kocht koningin-regentes Emma een prikslee bij Roosje en familieleden volgden nadien, prinses Beatrix kreeg bij haar geboorte een volledig kamerameublement. Op pinkstermaandag volgde een privébezoek van het koninklijk gezin aan Roosje. De wandbespanningen – EE Exclusives heeft de panelen geweven – in de Blauwe Salon zijn met behulp van fotografisch weven gemaakt waarbij 3 verschillende weeftechnieken zijn gebruikt: de achtergrond met wat langere draden, de fotografie van het object en van de schaduwen in weer een ander soort binding.’

Afbeelding: Hindelooper interieur met wieg, geschilderd door Pieter Willem Sebes (1827-1906). Collectie Gemeentemuseum Het Hannemahuis, Harlingen.

In 2005 schreef ik over een Hindelooper kammenbakje.

2 gedachten over “Hindelooper interieur met wieg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *