De kussentjes in het nieuwe regeringsvliegtuig


Afgelopen weekend is het nieuwe regeringsvliegtuig gepresenteerd en mochten we binnenkijken. Op de stoelen zien we kussentjes liggen met een Delfts Blauw ontwerp van Deborah van de Leijgraaf. ‘Het is natuurlijk heel leuk, maar ik heb het nooit met deze intentie gemaakt. Dat het nu zo’n eigen leven gaat leiden en op bijzondere plekken terecht kan komen, is wel een compliment’, vertelt de ontwerpster. ‘Het is toch mijn verhaal over Delft dat in dit vliegtuig ligt. En misschien houden ze wel een kussengevecht.’ Deborah komt uit Delft en wilde zelf iets in dat thema ontwerpen en zo is dit stofje ontstaan. In het ontwerp, dat ze in 2012 maakte, zitten onder meer grachtenhuisjes, een standbeeld van een koe dat de Beestenmarkt vertegenwoordigt, de scheve Oude Jan en de Delftse Molen de Roos. En ze heeft het allemaal opgefleurd met bloemen, vogels, vlinders en andere gezelligheid.

Wordt Van de Leijgraaf er nu ook rijk van als een lid van de koninklijke familie of de minister-president tegen haar stof leunt? ‘Zeker niet’, lacht ze. ‘Er is ongeveer 170 dollar betaald voor 10 meter stof. En daar krijg ik zelf 10 procent van. Dus ik heb er zo’n 15 euro aan overgehouden. Maar het is natuurlijk wel een hele eer.’


Bron: NOS

5 gedachten over “De kussentjes in het nieuwe regeringsvliegtuig

 1. Ik ben er niet van onder de indruk. Het mist stijl en grandeur – vind het dessin meer geschikt voor de kleuterkamer. Het geeft geweldige aanknopingspunten voor bedtijdverhaaltjes. Wat mij betreft had de aankleding van het vliegtuig veel volwassener, stijlvoller en eleganter gekund. Of ben ik de enige?

 2. Ik vind ze erg leuk. Er gaan ook wel eens gasten mee en dan is dat een leuke binnenkomer. Het zijn typisch Nederlandse motieven en dat vind ik wel passend voor het Nederlands regeringsvliegtuig. Jammer alleen dat ze dan de hoofdkussen-overtrek niet in blauw hebben gedaan, dan was het meer een eenheid geworden.

 3. Kussentjes zijn meestal hét item waarmee je een interieur in een andere stijl kunt brengen. Het is leuk dat ze iets Nederlands laten zien, zeker als er buitenlandse gasten meevliegen. En wie weet, ligt er over een maand weer een ander motiefje/kleurtje. Ikzelf vind vooral de witte achtergrond van de kussentjes niet mooi passen bij het beige van de stoelen.

 4. Wel leuk dat voor de kussens een Nederlands motief is gekozen.
  Maar het geheel vind ik niet mooi bij elkaar passen zoals ook de anderen al zeiden.
  Gemiste kans eigenlijk.
  Goed weekend
  groetjes, Truus uit Drenthe

 5. In een regeringsvliegtuig is het gepast om iets typisch Nederlands toe te voegen. Hier heeft men gekozen voor kussentjes met typisch Nederlandse afbeeldingen. Gepast, alleen vind ik de witte achtergrond niet mooi bij de beige stoelen, net wat Tineke ook zegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *