Kilts


MariekS: ‘De tartan van Clan MacNicol. De vrouw draagt een mooie broche/speld. Van vele clans was er een dergelijke kaart gemaakt, ik had ze allemaal naar je kunnen sturen.’

In dit bericht zie je de tarten van Clan Cumming.


MariekeS: ‘Deze kaart stond op Balmoral Castle in Schotland. Deze kilt van prins Charles lijkt te zijn gemaakt van een mengsel van wol met viscose. Dergelijke stof wordt gebruikt voor kilts bij de Highland Games; iets minder warm dan 100% wol. Gister “kilt-les” gehad van een kleermaker in Iverness.’

Een terugblik naar kilts kun je hier en hier vinden.

4 gedachten over “Kilts

 1. De tas van Prins Charles…………zo mooi met die brede clip en de kwastjes! Eigenlijk heel “hip”, of is dat tegenwoordig “cool”?

 2. Leuk om deze kaart weer te zien.
  Toen we in Northumberland op vakantie waren ook een dagtocht naar Schotland gemaakt en natuurlijk kaarten zoals hierboven gekocht.
  Ook een klein kookboekje met Schotse recepten en een klein borduur pakketje.
  De kaarten zitten al in een doos maar het pakketje is gemaakt en ligt al heel lang hier te pronken bij andere kleine werkjes.
  Fijn weekend
  groetjes, Truus uit Drenthe

 3. Vandaag was hier de Veteranendag met een heel Doedelzakken orkest. Mooie Kilt en witte kousen met rode kwastjes..altijd een bijzonder gezicht !!

 4. @Tineke, het woord ‘hip’ hoor ik niet meer. Zou het ‘uit’ zijn?
  Maar de tas is echt een eyecatcher, of is de woord eveneens niet meer van deze tijd…

  @Truus, een mooie herinnering!

  @Licia Huizer Lindenberg, mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *