Wollen dekens


LiciaH: ‘Ben vandaag (12 juni) in A’dam voor de presentatie van Pieta’s boek – My Mother’s Mother’s Mother – aan het Spui. Ik liep vanaf CS naar de Herengracht, 1e stop bij het Klederdrachtmuseum, daar hangen de truien van Stella Ruhe en nu zit ik met een kopje thee uit te rusten in het Tassenmuseum. Het is een hele tippel over de grachten, maar wel leuk om weer eens in A’dam te zijn.’

Afbeelding: Wollen dekens met etiket ‘Made in Holland’, jaren ’50. Je zag deze textielkaart eerder in het bericht van 10-12-2011


Wollen dekens zullen we de komende maanden niet nodig hebben. Men voorspelt wederom een zeer warme zomer waardoor we eerder behoefte hebben aan een airco. Op bovenstaande foto zie je twee dekens die ik als kind op mijn bed had liggen. Eigenlijk waren twee dekens niet voldoende met die strenge winters. Het was altijd koud en de ijsbloemen stonden op de ramen. Welk kind van tegenwoordig weet nog wat ijsbloemen zijn?

3 gedachten over “Wollen dekens

  1. Sprookjesachtig waren die ijsbloemen vroeger voor mij als kind.
    Trouwens, in 1978 hadden we nog enkel glas en werd ons Rotterdamse huisje verwarmd met een gaskachel. Toen we thuiskwamen na de Kerst (treinen liepen vast in de sneeuw) waren de planten aan de ramen vastgevroren aan de ijsbloemen (kachel stond op ‘spaar’). Ik herinner het me als de dag van gister, maar als ik de jaren tel……………ik word oud! Zo’n winter kun je je nu haast niet meer voorstellen. Het klimaat verandert te snel.

  2. @Tineke, de ijsbloemen vond ik fascinerend, maar de kou vreselijk. Ik mis dus de winters van vroeger niet, alhoewel een droge en een beetje koude winter best mooi kan zijn.

    @Ine, (*_*) (*_*)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *