Speldenkussen uit Groot-Brittannië


MaaikeW: ‘Van het speldenkussen heb ik de indruk dat het decennia opnieuw uit wordt gevonden in een andere vorm zoals de Quaker Pinballs. Het is in elk geval een verzamelobject geworden waardoor ongedateerde speldenkussens nog steeds worden gekoesterd zoals dit exemplaar in bezit van Mayken Geersing-Dominicus.’

Het speldenkussen met vier buck’s point klosjes uit Groot-Brittannië heeft als tekst: When the golden sun is sinking – And your mind from care set free – When of other you are thinking – Will you sometime think of me.

Komt het speldenkussen je bekend voor? Dat kan, want het verscheen als eender op dit blog. Hier staat de textielkaart die IneM in 2013 verstuurde voor het project Textielpost.

4 gedachten over “Speldenkussen uit Groot-Brittannië

  1. Mooi! Zo’n speldenkussen werd vast niet gebruikt, zonde om kapot te prikken. Voor iemand die soms veel naait, of veel genaaid heeft zijn haar speldenkussens denk ik een geliefd object. Ikzelf koester mijn speldenkussen in mijn Indonesische naaidoos beneden (kruisjes van katoen op jute, uit mijn lagere schooltijd) en mijn speldenkussen boven (bij de naaimachine) van een lapje in originele Staphorster stiptechniek met een rood koordje erlangs, gemaakt door een vriendin van mijn moeder. Nooit wil ik ze omruilen voor een nieuw exemplaar!
    Berthi, ik ben eigenlijk nieuwsgierig wat voor speldenkussens jouw bloglezeressen gebruiken.

  2. @Tineke, goede vraag! Wat voor speldenkussens gebruikt men? Ik heb helemaal geen speldenkussen, alleen speldendoosjes! 🙂
    Jij hebt twee fraaie speldenkussens met een mooi verhaal. Ook ik zou die nooit in willen wisselen voor een ander exemplaar.

  3. Maar Berthi, dat speldt toch niet handig als je achter de naaimachine zit?
    Of wel, als je het zo gewend bent?

  4. @Tineke, ik heb de naaimachine het huis uitgedaan, ik had er altijd ruzie mee! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *