EE Labels en Nominette


In 1900 beginnen Willem van Engelen en Peter Evers in Heeze een bandweverij. Het is het tijdperk van de industriële revolutie. Philips en DAF gaan in die periode van start en de sigaren- en textielindustrie bloeien. Aanvankelijk produceert de bandweverij dan ook lintjes voor sigarenkistjes. Later komen daar producten zoals breikatoen, veters en etiketten bij. De producten werden over de hele wereld verkocht. In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw gaat het bergafwaarts met de textielindustrie in Nederland. Door tijdig de bakens te verzetten weet het bedrijf te overleven en worden ze met trots hofleverancier bij het 100-jarig bestaan. Continue productinnovatie is een must om te overleven. Een voorbeeld hiervan is EE Label Factory.


Onlangs produceerde EE Labels een prachtig label met Nike logo. Een mysterieuze klus… waarvan zelfs de details niet bekend waren voor het bedrijf. Trots waren zij dan ook om dit mega label aan de tassen van de oranje leeuwinnen te zien. De outfits van de dames zijn via het geweven label veelzeggend, met de inspirerende quote Don’t change your dream, change the world.

Inmiddels heeft EE Labels een zusje gekregen; namelijk Nominette waar je zelf je label kunt ontwerpen en in een kleine oplage kunt bestellen. Wat is het verschil tussen Nominette en EE Labels? In het kort: Nominette is de webshop voor consumenten, EE Labels is er voor bedrijven en professionele ontwerpers.

4 gedachten over “EE Labels en Nominette

  1. Wat een verfrissend idee……………
    Ik heb nog labeltjes uit de 70er jaren over, maar deze zijn veel leuker. Nog even nadenken hoe ik mijn nieuwe labels eruit zou willen laten zien. Zoveel keus! Op zoveel aparte manieren te gebruiken.

  2. @Tineke, ik vind een eigen ontworpen label echt iets voor jou! Het past bij de creativiteit van je en met een eigen label kun jij al je werk merken!

  3. Wat een mooi bedrijf! Inspiratie om meer met tekst te gaan doen.
    Ik heb nog oude naamlabels liggen van een tante van mijn moeder en van mijn moeder, die nodig waren voor in het verpleeghuis.

  4. @Dorien van Voorden, een goed plan om de oude naamlabels te gaan gebruiken in één van je ontwerpen. Nu liggen de labels wellicht verstopt in een lade…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *