De S+oplap


Gefascineerd door de schoonheid en het ambacht van de stoplap bedacht ontwerper Sanne van de Goor het project de S+oplap. Project de S+oplap maakt een verbinding tussen de stoplap uit Amsterdamse weeshuizen en de huidige generatie tienermeisjes in Amsterdam Nieuw-West. Sanne heeft een eigentijds ontwerp gemaakt van nieuwe stoplappen. In het ontwerp zijn gaten opgenomen. Tijdens een aantal handwerksessies wordt tienermeisjes gevraagd om de onvolledige prints te herstellen met een stift. Terwijl ze bezig zijn gaan ze met elkaar in gesprek over zelfstandigheid, maakbaarheid en perfectie. De gesprekken worden opgenomen en vormen de basis voor een installatie – samen met de opgevulde stoplappen en originele stoplappen – bij New Metropolis in Amsterdam Nieuw-West. De gesprekken zijn naast de tentoonstelling ook als podcast te beluisteren.
De tentoonstelling loopt vanaf 10 juli tot en met 31 oktober 2019.

Op de expositie zijn tevens foto’s van stoplappen te zien uit de collectie van het Amsterdam Museum en uit mijn collectie. Het gaat om foto’s van stoplappen die gemaakt zijn in het Burgerweeshuis van Amsterdam en afgebeeld staan in mijn boek Merk- en stoplappen uit het Burgerweeshuis Amsterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *