Beugeltas


MaaikeW: ‘Ik moest onmiddellijk aan jouw laatste textielkaart met afbeelding van twee schapen denken toen ik las dat Manon Schaap sinds 1 maart 2019 directeur van het Tassenmuseum in Amsterdam is. Jaarlijks trekt het Tassenmuseum gemiddeld 70.000 bezoekers en is het enige Tassenmuseum in Nederland. Het Tassenmuseum staat in de top 10 van de beste modemusea van de wereld van Fodor’s Travel. Zowel de locatie van het Tassenmuseum als de collectie tassen die wordt gezien als “de belangrijkste verzameling tassen in de wereld”. De collectie bevat meer dan 5.000 tassen van bruidsbuidels, heupzakken, aalmoezentassen, reticules en schooltassen. Bekende modehuizen als Louis Vuitton, Chanel en Herm├Ęs zijn vertegenwoordigd.’

Afbeelding: Beugeltas met zilveren beugel, gemaakt door Pieke Piekinga, Harlingen, circa 1800. Collectie Gemeentemuseum Het Hannemahuis, Harlingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *