Ostfriesland – Neuharlingersiel


Tineke: ‘Ik verwachtte in deze streek met strand en vissershavens veel authentieks te zien. Niets is minder waar. Geen klederdrachten, geen bijzondere ansichtkaarten. De strandkorf is voor ons Nederlanders het meest bijzondere object. Niet verhuurde stoelen worden dichtgezet met plank en hangslot. Ze staan kriskras op het harde zandstrand, echt zwemmen kun je hier niet. Begrijpelijk dat de Duitsers zo gek zijn op onze Noordzeekust met golven en los zand.’
Deze ansichtkaart is verstuurd vanuit Neuharlingersiel.


Twee foto’s die Tineke maakte op het strand van Neuharlingersiel.


Op de achtergrond zie je één van de boten naar Spiekeroog. ‘Trouwens in veel vissersdorpjes hebben ze van deze strandstoelen langs de kade staan, gewoon in plaats van bankjes. Er wordt veel gebruik van gemaakt, ook voor bewoners die elkaar daar even ontmoeten of een broodje van de bakker nuttigen. En net als op het strand staan ze kriskras op straat’, schrijft Tineke.

Ik ben helemaal weg van strandstoelen en zoals je misschien weet heb ik zelf een exemplaar in de tuin staan die je hier kunt bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *