Iepensneeuw


De iepensneeuw: de iepenzaadjes die naar beneden dwarrelen en de bodem bedekken onder een deken van lentesneeuw. Deze lentesneeuw die in Amsterdam van 21 april tot 21 mei is, wilde ik wel eens zien. Zo ging ik vorige week donderdag naar onze hoofdstad waar meer dan 75.000 iepen te vinden zijn, wat Amsterdam tot iepenhoofdstad van de wereld maakt. De iepenroute had ik uitgeprint, het waaide, het kon niet mis meer gaan… . Na een gedeelte van de iepenroute gelopen te hebben, had ik nog maar weinig gezien van de iepensneeuw. Af en toe dwarrelde een dun schilfertje met een zaadje erin naar beneden en daar bleef het dan bij. Was ik te laat?

5 gedachten over “Iepensneeuw

  1. De iepen zijn nog niet in volle bloei. Je was nog even te vroeg volgens mij.

  2. Opgeruimd of verwaaid en toch… de route is en blijft een schitterende wandeling door een heel mooi stukje Amsterdam. Moeten er niet te veel lieden je voor de voeten lopen die met heel andere bedoelingen naar de hoofdstad komen.
    Vlak bij mijn huis (Purmerend) is een brede laan met aan weerszijden reusachtige, majestueuze kastanjes die er al minstens een halve eeuw staan. Nu staan ze in volle bloei en het is een wonder op zich hoe de groei- en bloei cyclus is opgeslagen in wat ik noem: het geheugen van de boom.

  3. @Aafke Buurs-Brand, het viel mij op dat de iepen nog niet helemaal in blad stonden, misschien doordat het voorjaar qua temperatuur minder was dan anders waardoor ik wellicht te vroeg was voor de iepensneeuw.

    @Puck, het stuk dat ik heb gewandeld is zeker mooi en daar was ik nog niet eerder geweest.
    Oh, wat mooi weergegeven: het geheugen van de boom! Dat ga ik onthouden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *