Duncan Laurence


Duncan Laurence droeg tijdens het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv een outfit van de modeontwerper Sjaak Hullekes. De creatie is niet zo eenvoudig als die lijkt. De blauwe broek, het overhemd en het korte jasje zijn namelijk gemaakt van duurzaam materiaal. Het jasje is gemaakt van 100 jaar oude Franse linnen lakens. Het shirt is eveneens van linnen en de broek van katoen. Alles is gemaakt van bestaande diverse lakenstoffen. De kleding is met de hand op kleur geverfd. ‘De samenstelling van verschillende lakens zorgt ervoor dat bij het kleurproces er wat kleurverschil ontstaat, wat juist een bijzonder effect geeft aan de kleding. Het uitgangspunt van de ontwerper is om niet naar perfectie te streven, want juist de imperfectie is datgene wat kleding karaktervol en interessant maakt’, aldus omroep Avrotros.

Foto: AFP

3 gedachten over “Duncan Laurence

  1. wat een leuk berichtje.En wat leuk dat het allemaal hergebruik is.
    Dat was echt even genieten.avondgroet,Anneke*

  2. @Anneke Broos, ja, een mooi verhaal over de outfit van Duncan! Bijzonder dat er voor hergebruik is gekozen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *