5 gedachten over “Kapstok

 1. Leuk die strijkijzerkapstok en wat er aan hangt …………..prachtig !

 2. De herkenning is zo’n feest Berthi. Zelf heb ik – uitsluitend voor eigen geluk – op mijn werkkamer en aan een 19e-eeuws armeluis kapstokje, een allerliefst rood-geborduurd Hongaars kleuterhemdje hangen (mijn schoonmoeder was zo’n kindje dat eind 20er jaren vorige eeuw vanwege hongersnood in eigen land, in Nederland meer dan welkom was om ‘vetgemest’ te worden) en dan kom jij met deze beauty’s de show stelen. Neem van mij aan dat veel van je lezers jaloers zullen zijn. En ik? Ik ga vanaf nu rommelmarkten, brocante- en vintagewinkels afstruinen op zoek naar oude strijkboutjes. Zal mijn zoon laten zien wat mama mooi vindt. En wie weet? Ik heb in de kast nog twee aandoenlijke Volendammer meisjesschorten liggen met (hand)gesmokte plooiing aan de band. Die mogen onderhand ook wel eens in de spotlights.

 3. sommige mensen hebben KUNST aan de muur hangen…jij dus ook.
  Leuk om weer even in je archief te duiken ( 10-3-2006)

 4. @Mien B., ik geniet er ook elke dag van; zowel de kapstok als de borsikkies!

  @Tineke, ik kan geen keuze maken!

  @Puck, begrijp ik het goed dat het Hongaars geborduurd kleuterhemdje van je schoonmoeder is geweest? Bijzonder dat dit bewaard is gebleven en het is bij jou op een goede plaats!
  Ik hoop dat het je lukt om oude strijkijzers te vinden. Het wordt steeds lastiger, maar ze zijn er nog wel en wellicht kan je zoon voor jou zo’n mooie kapstok maken.

  @Licia Huizer Lindenberg, mooi hè!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *