De relevé van koningin Máxima


MaaikeW: ‘Op Prinsjesdag 2013 droeg koningin Máxima een relevé van goudkleurige sinamay, een ontwerp van Fabienne Delvigne. Bijna 5 jaar later draagt ze deze hoed opnieuw bij een officieel bezoek aan een Jordaans koningspaar op 20 maart 2018. Door de jaren heen heeft ze 229 verschillende hoeden verzameld. Onder de hoeden is de relevé Máxima’s favoriet: een hoed met opgeslagen rand aan de voorzijde en neerwaartse rand aan de achterzijde. De hoed wordt op het blog van Josine Droogendijk ModekoninginMaxima.nl beschreven als onderstrepend voor Máxima’s status en allure. Gelukkig verandert de relevé regelmatig door bijvoorbeeld de opgeslagen rand van middenvoor naar rechts te veranderen, reden zou Máxima’s haardracht kunnen zijn. Máxima is met ongeveer 30 relevés goed voorzien, toch zijn ze verschillend in details. Neutrale tinten zijn vooral favoriet: grijs, camel en beige. Gelukkig draagt Máxima haar hoeden lang, dus is er kans dat we deze relevé nog eens zullen zien.’

2 gedachten over “De relevé van koningin Máxima

 1. Wat leuk om te lezen. Gelukkig is onze Koningin wel een beetje zuinig op haar kleding en gebruikt ze dingen meerdere keren….een relevé vind ik wel een mooie benaming voor zo”n hoed!

 2. Ja vandaag had ze ook weer dit type hoed op.
  Soms vind ik ze te groot maar misschien doet ze dat bewust zodat ze ruimte om zich heen heeft.
  Kom je te dicht bij met zo’n grote hoed dat kun je zomaar een tik van de hoed krijgen als Maxima haar hoofd draait.
  Dit type hoed past wel bij haar vind ik.
  Gezellige avond
  groetjes, Truus uit Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *