Teun Hocks


Tineke: ‘Een kaart uit het Fotomuseum Den Haag (bezocht 16-3-2019). We kochten geen provocerende foto van Erwin Olaf, maar een “alledaags” tafereel van Teun Hocks. Ik houd van zijn grapjes in de meeste “untitled” werken; die vaak bijna levensgroot zijn. Geen textielkaart dus dit keer. Maar ach, de foto’s van Erwin Olaf in het Fotomuseum lieten over het algemeen ook meer bloot dan stof zien. Teun Hocks draagt altijd hetzelfde werkpak… . Overigens vonden we de foto’s in het Gemeentemuseum wel mooi, ook al zijn ze in scène gezet.’

In het Stedelijk Museum Breda is tot en met 10 juni 2019 de expositie Van vroeg tot laat – De voorstellingen van Teun Hocks te zien. De tentoonstelling biedt een verrassend overzicht van het omvangrijke oeuvre van performer, schilder en fotograaf Teun Hocks, die internationale bekendheid verwierf met zijn geënsceneerde fotoschilderijen. Voor het eerst worden vroege performances, studies, tekeningen en foto’s samengebracht met een ruime selectie uit zijn latere werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *