William Morris


MaaikeW: ‘Dit kaartje moest mee, dat was direct duidelijk. William Morris was een diverse ondernemer. In 2017 was in Museum De Zwarte Tulp de tentoonstelling William Morris, Patronen van Bloemen. Inspiratie voor William was de natuur en middeleeuwse wandtapijten. In de ontwerpen zijn kronkelende bloemstengels, weelderige bladeren, bonte vogels en felle kleuren strak geordend in symmetrie. Uitgevoerd in met name behang en meubelstof vormen deze een doorlopend patroon, kleurstoffen werden bewust op natuurlijke basis gekozen als indigo en karmijn. Wat de naam is van het motief aan de voorkant is mij onbekend, zomerbloemen.’

Op de achterkant van de textielkaart staat te lezen: Bedrukte katoen met linnen stof in rozenpatroon. Hier staat de titel The Rose Pattern vermeld.

3 gedachten over “William Morris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *