AAN DE ROL


In 2008 nam Elma het initiatief voor het Pronkjournaal. Samen met Jeanny werden er in totaal 28 artikelen geschreven voor mijn blog, het eerste verhaal kun je hier lezen en hier staan alle pronkjournaals onder elkaar vermeld. Binnenkort zullen Elma en Jeanny in Ulrum brei- en pronkrollen laten zien.

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de SOGK (Stichting Oude Groninger Kerken) is het mogelijk om op 11 en 12 mei een route langs 17 kerken in de gemeente Het Hogeland te fietsen (oude gemeente De Marne). Alle kerken zijn open en overal is iets te zien, te horen, te proeven of te beleven. De Catharinakerk in Ulrum aan de H. de Cockstraat 5 gaat ‘AAN DE ROL’, een tentoonstelling over handwerken. Er zullen brei- en pronkrollen (Souvenir de ma jeunesse) getoond worden door de maaksters. Ook Jeanny Cobben uit Sittard is er met haar rollen. De rest van de kerk zal gevuld zijn met een gedeelte van de verzamelde handwerken van Bep (Elma) Hoogerbrugge uit Ulrum.
Handwerken waar zij een verhaal bij heeft, zoals:
– de collectie van tante To; wie was tante To?
– Wie maakte de handwerken voor de Nederlandse speelfilm ‘HEMEL OP AARDE’?
– Kantkloswerk van Abelien Zeldenrust uit Leens.
– Kralen, weef- en breiwerk uit Peru.
– Viltwerk uit Mongolië.
– Geurflesje uit Oman.
– Handwerk uit Hongarije, Polen, Marokko en Nederland.

Het zou mooi zijn als er veel bezoekers komen voor deze prachtige kerk met een verhaal; Ds. Hendrik de Cock en de Afscheiding in 1834.

Het is niet verplicht om op de fiets te komen; te voet, met de auto, taxi of bus is ook mogelijk.

Elma zegt gewoon: tot ziens in Ulrum!

2 gedachten over “AAN DE ROL

  1. Oh, wat mooi. Jammer dat het zó ver weg is. Ik had er graag een bezoekje gebracht …..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *