Reddingsvest


MaaikeW: ‘In de kleuren van de Zweedse vlag worden hier reddingsvesten gedragen op dit vlot. Noodzakelijke kledij, ik heb begrepen dat als je in mei in Zweden kopje onder gaat je binnen 10 seconden onderkoelt bent. Een reddingsvest is verplicht en van levensbelang. Door een reddingsvest blijf je drijven, ook als iemand bewusteloos is, moet deze met het hoofd boven water blijven drijven. Een reddingsvest is een vest met een kraag om de nek gemaakt om verdrinking te voorkomen. Door het vest draait de drenkeling op de rug zodat neus en mond boven water blijven: een bewusteloos iemand kan er niet meer verdrinken!’

3 gedachten over “Reddingsvest

  1. Op de dag dat ik dit kaartje net in de bus had gedaan, verscheen er op de website van de NOS een artikel over hoe je jezelf ook in leven kunt houden na een val in het water zonder reddingsvest door je spijkerbroek als je die draagt, uit te trekken en om je hals te knopen en als reddingsvest te gebruiken. Goed om te weten!

  2. Voordat je in het water je spijkerbroek (en schoenen) uit hebt…
    Je moet dan wel een ervaren zwemmer zijn, anders ga je kopje onder voordat je de spijkerbroek uit hebt.

  3. Iedereen die wel eens geprobeerd heeft een natte spijkerbroek uit te trekken weet dat dit al heel moeilijk is. Laat staan als je in het water ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *