De herenkamer uit het miniatuurhuis van Daan Hensens


MaaikeW: ‘Het zal je vast niet verbazen als ik je vertel dat Silke dit miniatuurhuis wel kan waarderen in het Hannemahuis. Te zien zijn verschillende vertrekken die een beeld geven van de wooncultuur rond de Zuiderzee tussen 1650-1900. Naast deze herenkamer met linnenkast is er een keuken met een gevulde linnenkast te bewonderen, het ligt voor de hand om te denken dat het keukentextiel zou kunnen zijn maar het blijft gissen en bewonderen. Dit geldt ook voor het textiel in de bedstee, de volgende keer in het museum met de loep beter bekijken!’

Ik schreef al eerder over het miniatuurhuis van Daan Hensens in dit bericht.

2 gedachten over “De herenkamer uit het miniatuurhuis van Daan Hensens

  1. De afgelopen 3 weken was op de Belgische tv een serie -the Miniaturist.
    Hierin kwam ook een prachtig poppenhuis in voor.
    Daar deed dit poppenhuis mij aan denken.
    Gezellige dag
    groetjes, Truus uit Drenthe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *