6 gedachten over “Gezinsverzorgster

 1. Dat is weer wat anders dan met z’n allen op een i-pad……………..!
  Nostalgie ten top. En het werkt altijd!
  Groetjes, Tineke

 2. @MaaikeW, voordat ik deze leuke kaart naar je stuurde heb ik hem gescand! 😉

  @Tineke, zo is het! Het is nog maar zo kort geleden dat de gezinsverzorgster met haar herkenbare uniform een rol speelde in de samenleving en toch voor velen niet meer voor te stellen.

 3. Met onzegbaar veel respect en liefde denk ik terug aan al die jonge vrouwen die tussen 1948-1964, bij ziekte en uitval van onze moeder van een zeer groot gezin, haar kwamen vervangen. ‘Hondenbanen’ heb ik achteraf wel eens gedacht als je beseft hoeveel uren ze destijds maakten (8.00-18.00 uur) en dat zes dagen achtereen hè… alleen de zondagen waren ze vrij. Wat hebben wij destijds geboft zeg!
  Kan er voor deze gezinsverzorgsters niet eens een standbeeld opgericht worden dat geplaatst wordt in een park met veel bloemen onder het thema: barmhartigheid!

 4. Bij mijn reactie van zonet is blijkbaar de afzender weggevallen dus ter aanvulling: de hartenkreet kwam van mij… van Puck.

 5. @Puck, mooi dat je zo’n fijne herinneringen hebt aan de gezinsverzorgsters die bij jullie in het gezin zijn geweest. Het was hard werken voor ze en geweldig dat de gezinsverzorgsters er waren. Tegenwoordig moet de moeder of vader zelf een oplossing vinden als de moeder van een gezin ziek is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *