Het gedroomde Noorden – met een ‘geborduurde cover’


Het is altijd leuk als je een ‘geborduurde’ cover van een boek ontdekt in de boekhandel. Het gaat om het boek Het gedroomde Noorden – een atlas van Adwin de Kluyver.

In Het gedroomde Noorden volgt Adwin de Kluyver met een vinger over de kaart de fascinerende verhalen van ontdekkingsreizigers en gelukzoekers, wetenschappers en fantasten, doeners en denkers, van idealisten en charlatans. Ze verlangden allemaal op geheel eigen wijze naar het Noorden en hebben een rol gespeeld in hoe wij in de loop der eeuwen naar de bovenkant van de aarde zijn gaan kijken.

3 gedachten over “Het gedroomde Noorden – met een ‘geborduurde cover’

  1. Wat een prachtige kaft! Het blauw en de ijskristallen verwijzen prachtig naar de Noordelijke streken. De oranje kleur doet me denken aan koraal en de Méditerranée, maar zal eerder verwijzen naar de ondergaande (of opkomende) zon die Noordelijke sneeuwbergen verlicht. Geweldig dat er zoveel moeite is gedaan om zo’n prachtige kaft te ontwerpen.
    Groetjes, Tineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *