Merklap 1808


MaaikeW: ‘Deze merklap bevindt zich in de collectie van het Hannemahuis in Harlingen, er is aan begonnen in 1806 en voltooid in 1808. Alhoewel ik als Harlingse het museum meermaals bezocht en er merklaptentoonstellingen waren in 1984 en in 2014, ken ik de merklap niet. Het lijkt alsof er steeds minder merklaptentoonstellingen zijn waarmee het verzamelen van particulieren en hun collecties en de bereidwilligheid deze publiek te tonen meer ruimte krijgt. Zelf geniet ik van de merklappen die Annelies van den Berg laat zien op haar weblog Quilts and Siggies, maar ook merklapboeken louter bestaande uit merklappen uit een priv├ęcollectie als die van Leslie B. Durst, vervat in Embroidered Stories – Scottish Samplers van Helen Wyld, afgelopen herfst 2018 verschenen, kan ik erg waarderen, ik leg er mijn eigen merklap in wording voor opzij… .’

2 gedachten over “Merklap 1808

  1. Er valt veel te zien op deze merklap. Mooi, daar hou ik van. Gelukkig kunnen we ook op dit weblog met regelmaat merklappen bewonderen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *