Dale Chihuly


Tineke: ‘Dinsdag (8 januari 2019) waren we met de trein naar Groningen voor de tentoonstelling van Chihuly, de glaskunstenaar uit de USA. Het was prachtig, hij is onder andere geïnspireerd door Amerikaans-Indiaanse dekens en manden. De dekens en manden vormen achtergrondmateriaal voor de glasobjecten. Je moet het gezien hebben, foto’s geven veel minder beleving. Sommige objecten zijn ontzettend groot en daardoor het maximale in wat mogelijk is in glas!’

Tineke stelde deze textielkaart zelf samen met haar eigen foto’s via Greetz. Op de blog van Tineke kun je veel foto’s vinden van de expositie CHIHULY — Sensationele creaties van de wereldberoemde Amerikaanse kunstenaar Dale Chihuly in het Groninger Museum. Kijk hier voor deel I, hier vind je deel II en hier deel III.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *