The Miniaturist


The Miniaturist volgt Nella Oortman die na haar huwelijk met de rijke koopman Johannes Brandt naar Amsterdam komt. Omdat haar echtgenoot grotendeels afwezig is en zijn zus koud en onbereikbaar is, vermaakt Nella zich met het inrichten van zijn cadeau aan haar: een poppenhuis dat exact op hun huis lijkt.

Vanaf 27 januari 2019 is The Miniaturist te zien op BBC First.


The Miniaturist van Jessie Burton verscheen in het Nederlands onder de titel Het huis aan de Gouden Bocht. De boektrailer kun je hier bekijken.

3 gedachten over “The Miniaturist

 1. Vandaag kon ik het door mij gereserveerde exemplaar van de DVD (NL versie) ophalen in de bieb. Wij hebben geen BBC First en ik ben blij dat er een DVD bestaat! Vanavond bekeken we deel 1 van 3. Een echte aanrader tot zo ver!
  Berthi, dank je wel voor de tip!
  Groetjes en prettig weekend,
  Tineke

 2. Goeie tip Berthi, ik vind het prachtig qua kostuums en t oude Amsterdam te zien….

 3. @ Tineke, geniet van dit mooie kostuumdrama! Ik volg het via BBC First!

  @Hilly, zoals we gewend zijn van BBC is dit wederom een prachtig kostuumdrama. Zoals ik je al eerder schreef ben ik het boek aan het lezen. Het eerste gedeelte vond ik meer een meisjesroman, maar las toch verder. Al lezende werd het verhaal steeds boeiender en nu ben ik benieuwd hoe het zal eindigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *