Brandweeruniform


MaaikeW: ‘Het leuke van dit textielkaartje is dat je de historie ervan op kunt zoeken op de website van de uitgever, een ludieke manier om ge├»nteresseerde meer te weten te laten komen over de achtergrond van een historische foto. Helaas staat er niets over brandweeruniformen in de tekst die in de afgelopen 90 jaar veranderd is, net als het schoeisel wat bij de brandweermannen duidelijk te zien is: nette schoenen, zonde om te dragen bij het brand blussen. Tijdsbesparing zal belangrijker zijn geweest en betere schoenen nog niet ontworpen. Soms is terugkijken ook de bevestiging van de ontwikkeling in de tijd.’

Hier kun je het draagvoorschrift voor het uniform voor alle brandweermannen en brandweervrouwen in Nederland lezen.

2 gedachten over “Brandweeruniform

  1. Als je het verhaaltje leest van de kaart dan lijkt het een geval van ‘in de brand en uit de brand…’..
    Wel heel leuk om zo de achtergrond van de kaart te kunnen lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *