The Favourite


The Favourite ging op 30 augustus 2018 in première op het filmfestival van Venetië. Regisseur Yorgos Lanthimos werd op het festival bekroond met de juryprijs en Olivia Colman werd uitgeroepen tot beste actrice. Op 7 januari ontving Olivia Goldman een Golden Globe voor haar rol als koningin Anne. De film vertelt het verhaal van koningin Anne (1665-1714) en twee hofdames van haar die beiden de lieveling van de koningin willen zijn. Boeiende dialogen en prachtige beelden is het resultaat. The Favourite zou nu al één van de beste films van 2019 zijn… .

‘Ik wist helemaal niets over haar (koningin Anne)’, zegt Olivia Colman een dag na de première van The Favourite op het filmfestival van Venetië. ‘Op school, tijdens geschiedenislessen, is zij nooit behandeld. Of ik zat niet op te letten, dat kan ook. Maar toen ik mij voor mijn rol in haar verdiepte kreeg ik een beeld van haar tragiek. Al die miskramen. Zij verloor tijdens haar leven zeventien kinderen! Kun je dat voorstellen? Haar zwakke gezondheid was een hels juk dat zij moest dragen en dan was ze ook nog de spil in diverse machtsspelletjes.’

De trialer van The Favourite kun je hier bekijken.

Olivia Colman is nu bezig met het vervolg op de Netflix-serie The Crown, waarin zij de oudere koningin Elizabeth II speelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *