Grootste boekenplank ter wereld


Tot voor kort was het een groot somber graansilocomplex, nu is het een van de kleurrijkste objecten in de Zuid-Koreaanse havenstad Incheon. 22 kunstenaars hebben het industriële bouwwerk voorzien van een enorme muurschildering, volgens Guinness World Records de grootste ter wereld. Het kunstwerk was besteld door het stadsbestuur, dat graag af wil van het grijze industriële imago van Incheon, een miljoenenstad ten westen van de hoofdstad Seoel. De muurschildering beeldt 16 boekomslagen uit die verschillende seizoenen laten zien, en vertelt over het volwassen worden van een jongen. De kunstenaars hadden er 850.000 liter verf voor nodig. De muurschildering is 23.699 vierkante meter groot.

3 gedachten over “Grootste boekenplank ter wereld

  1. Tjee, wat mooi! Hier houd ik van. Zuid-Korea is te ver om eventjes snel een kijkje te nemen, het lijkt me geweldig om dit in het echt te zien.
    Groetjes, Tineke

  2. @Tineke, dit zou ik ook graag willen zien, maar voor jou té ver weg!

    @Mien B., dat vind ik ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *