Mode in Zwart-Wit


Van 15 december 2018 tot en met 23 februari 2019 is Mode in Zwart-Wit te zien in Museum de Koperen Knop. Deze expositie laat de mode zien vanaf 1947 toen de New Look haar intrede deed en loopt door tot heden, met hedendaagse bekende ontwerpers. De expositie wordt opgebouwd in periodes van tien jaar. Zoals bijvoorbeeld de jaren tachtig met Dressed for Success.

Achtergrondverhalen en kleding vertellen het verhaal van 1947 tot heden. Met schitterende outfits van bekende ontwerpers en modehuizen, zoals: Frans Molenaar, Givenchy, Natan, Viktor en Rolf, Spijkers en Spijkers, Edgar Vos, Mart Visser en Jan Taminiau.

Bij de outfits zullen ook schoenen uit het Schoenenmuseum in Waalwijk, tassen uit het Tassenmuseum Hendrikje en hoeden van Capello uit Nijmegen te zien zijn. Daarnaast is een collage met de kapsels van 1947 tot heden, die zeker tot ieders verbeelding spreken. De expositie gaat ook wat dieper in op ‘de kleuren’ zwart en wit. Waarom deze – feitelijk geen kleuren zijnde – in het modebeeld zo beeldbepalend zijn. Als klapper worden aankomende ontwerpers gevraagd hun visie op de mode in zwart-wit van heden ten dage te tonen.


Hier zie je een foto waarop ik een jas draag (en nog steeds) in een vergelijkbaar patroon.

2 gedachten over “Mode in Zwart-Wit

  1. ‘t is dichtbij, dus ik ga er zeker heen! En dan kan ik natuurlijk ook verslag doen en een paar foto’s maken….

  2. @Josefien, heel fijn als je hier naartoe gaat en foto’s wilt maken met een verslag erbij want mij zal het niet lukken om hier heen te gaan! Museum de Koperen Knop heeft altijd bijzondere en mooie exposities!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *