Het strand bij Cabourg


Tineke: ‘Vorige week woensdag (14 november) brachten we een bezoek aan het Singer in Laren. We bekeken er de schilderijen van de Laatste impressionisten. Dit schilderij is alweer een redelijk late in die laatste impressionisten. Leuk was het voor ons dat er een redelijk aantal werken in Normandië en Bretagne waren geschilderd. Zo ook deze in Cabourg waar we een paar keer waren. Het strandleven in Frankrijk (en dan vooral in Picardie, Normandië en Bretagne) doet anders aan dan bij ons in Nederland. Het is wat nostalgischer. Er wordt minder aandacht besteed aan commercie, zoals patatzaken, strandtenten ed. Toen wij in Cabourg waren (ook al weer een aantal jaren geleden) zag het er rondom het strand vergelijkbaar uit met een ander strandgezicht van Prinet. Mooi, ook de nieuwe tuin bij Singer, aangelegd door Piet Oudolf.’

Afbeelding: Le Plage à Cabourg – Het strand bij Cabourg -, circa 1910 van René-Xavier Prinet (1861-1946)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *