Sinterklaas en zijn PietenSinterklaas en zijn Pieten zijn vanmiddag goed aangekomen in Den Bosch.


MaaikeW: ‘Het eerste Sinterklaasjournaal van 2018 is een feit en in mijn mailbox de enquĂȘte van EenVandaag van deze week: wat vindt u van Zwarte Piet. Ik vond die over kernenergie van vorige week gemakkelijker. De Zwarte Piet zoals op deze kaart zal steeds meer uit beeld verdwijnen, dat is duidelijk maar het mag allemaal wel met iets minder bombarie eromheen wat mij betreft. Natuurlijk sta ik zaterdag bij de intocht met 2 dochters en gaan ze later op de foto met Sint en Pieten. Herinneringen maken voor later is belangrijk maar wel graag met feestvreugde en niet met agressiviteit.’

2 gedachten over “Sinterklaas en zijn Pieten

  1. Persoonlijk vind ik de kleur van Piet buitengewoon onbelangrijk. En nu ik er intussen van doordrongen ben dat dat voor andere mensen niet zo is en dat zij de donkere kleur als pijnlijk en kwetsend ervaren mag ie wat mij betreft in allerlei kleuren geveegd worden. Het zal de aard van het feest echt niet aantasten voor mij. Eerlijk gezegd vind ik het nu, na al die discussies, al vreemd om een intocht te zien met alleen zwarte Pieten: alsof er NIKS is gebeurd…

  2. Ik heb niks met het Sinterklaasfeest. Het hele gedoe legt een dieper probleem bloot. Een minderwaardigheidsgevoel. Misschien moeten we de Hoofdpiet een keer bevorderen tot Sinterklaas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *