Vervolg I amsterdam

Op 31 oktober schreef ik over de I amsterdam-letters die weg moeten op het Museumplein. Woensdag kon je in de krant lezen dat kunstenaar Dadara de letters op het Museumplein heeft ingepakt. Vandaag een vervolg op de I amsterdam-letters.


In de Volkskrant van 1 november schrijft ontwerper Paul Mijksenaar over de inspiratiebron voor de I amsterdam-letters: ‘Niet Amsterdam, maar New York was de inspiratiebron voor de reeks letterbeelden “I amsterdam”. Alle in de door Frank Schallmaiers rubriek in de Volkskrant van 31 oktober getoonde letterbeelden zijn ge├»nspireerd door het immens populaire logo van de Amerikaanse grafisch ontwerper Milton Glaser in 1977 voor New York State, “I love NY” waarbij “love” vervangen werd door een rood hart. Het Amsterdamse ontwerp van reclamebureau KesselsKramer was in zoverre origineel dat het hart vervangen werd door “am”, dus: “Ik ben Amsterdam”. Milton Glaser bekende later dat zijn tijdens een taxirit ontworpen “logo” op zijn beurt was ingegeven door het beeld “LOVE” van Robert Indiana.’Bovenstaande foto’s maakte ik op 29 augustus 2017 op het Museumplein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *