Colourful Handyworks


Thijmen was onlangs met zijn vriendin in Maleisië. Vanuit George Town stuurden zij de fraaie textielkaart Colourful Handyworks van Stephanie Kuen. Stephanie had altijd al een fascinatie voor de Peranakans; de vermenging van de Maleisische en Chinese cultuur. Zij staat erom bekend om het Nyonya-thema te gebruiken in haar afbeeldingen en objecten. De autodidactische figuratieve kunstenaar gebruikt een unieke stijl waarbij haar schilderijen de toeschouwer een warm gevoel geven. Het zijn de thema’s en motieven van het gezinsleven en de samenleving die je terugziet in haar werk. Tentoonstellingen had Stephanie Kuen onder andere in galeries in Maleisië en Singapore. Haar werken werden ook gebruikt voor een kalender vanwege de kleurrijke aard en de nauwe verbinding met de Maleisische cultuur.

De textielkaart is gekocht in The Blue Mansion in George Town.

4 gedachten over “Colourful Handyworks

  1. Wat een aparte afbeelding op deze kaart. En ook daar wordt dus de traditionele borduur ring gebruikt.
    Op google images keek ik nog even naar ander werk van haar, ze heeft duidelijk ook een voorliefde voor het gezinsleven en samen werken (samenwerken) en samen genieten – én voor kleur!
    Groetjes, Tineke

  2. @Tineke, via deze textielkaart maakte ik voor de eerste keer kennis met haar en de stijl spreekt me aan!

  3. Er wordt dus nog steeds gespeurd naar textielkaarten. Leuk he Berthi !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *