Rokjeskaart uit Saint-Malo


Tineke: ‘Wij logeren in NormandiĆ«, deze kaart komt uit Bretagne (St. Malo). Rondom onze verblijfplaats zijn alleen kleine dorpjes en badplaatsen. De kaarten van de badplaatsen en hun strand zijn vrij nietszeggend. Wel zijn er overal kaarten te koop van Mont Saint-Michel. Maar die zien we elke dag al. Vanuit de woonkamer, vanaf ons balkon en zelfs vanuit ons bed. Het landschap is heerlijk kleinschalig en de binnenweggetjes doen denken aan Engeland. Holle wegen met heggetjes en veel varens. Tot nu toe zon en onverwachts fijne temperaturen.’

Rokjeskaarten heb je al vaker op dit blog gezien. Je kunt de afbeeldingen vinden door rechtsboven in de witte zoekbalk bijvoorbeeld het woord ‘rokjeskaart’ of ’textielpost’ in te tikken, maar ik zal alvast enkele links geven: hier kun je kijken en hier, hier, hier, hier, hier, hier en hier.

5 gedachten over “Rokjeskaart uit Saint-Malo

  1. Ik verzamel ook geluidskaarten, deze heeft zelfs borduursels erbij op zitten, prachtige kaart!

  2. @Annelies van den Bergh, in de streek van St. Malo kom je de rokjeskaarten veel voor.

    @Mien B., geen idee hoeveel rokjeskaarten ik inmiddels heb, maar toch wel wat. Enne, ze zijn allemaal verschillend! De rokjeskaarten vormen daarbij een bijzonder onderdeel van de textielkaarten!

    @ Anita, leuk dat je rokjeskaarten verzameld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *