Bretagne


Tineke: ‘Vandaag (11-9-2018) waren we alweer in Bretagne. Dit keer voor een tocht met het treintje (d.w.z. een tractor met een soort huifkar) over de immense drooggevallen zandbanken rondom Mont St. Michel. We zagen een ouderwetse vistechniek (met uitleg) en reden door de mosselvelden. Een soort wijngaarden, maar dan met mossels.’


Tineke: ‘Dit zou ik wel eens willen meemaken! Net als in Nederland zie je in Bretagne steeds minder klederdrachten. In het fotoalbum van mijn ouders (eind jaren ’70) vond ik een foto met een rijtje dames met hoge mutsen onderweg van de boot naar de kerk op Île de Bréhat. Dat moet bijzonder zijn geweest.’

Informatie over de Bigouden muts kun je hier lezen. Nog meer informatie over deze hoofdtooi kun je hier en hier lezen. In 2014 besteedde National Geographic aandacht aan de opvallende hoofdtooi en klederdracht van Bretagne. Hier lees je er meer over.

2 gedachten over “Bretagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *