Christian Dior: Designer of Dreams


Als Tineke in Normandië is, brengt zij traditiegetrouw een bezoek aan het huis van Christian Dior in Granville. In 2015 en 2016 was Tineke in deze plaats en stuurde ze mij deze textielkaart. Dit jaar was Tineke wederom in Normandië en werd een bezoek aan het huis van Dior niet overgeslagen. Dit jaar mocht er wel gefotografeerd worden en een mooie serie foto’s kun je op haar blog bekijken. Zeer de moeite waard! Voor mijn verjaardag maakte ze een prachtige kaart die geïnspireerd is op Dior.


Vorig jaar bracht Evelien Verkerk eveneens een bezoek aan het geboortehuis – nu museum – van Dior. Evelien stuurde deze textielkaart waarop zij schreef dat er op dat moment een grote Dior expositie was in Parijs. Deze tentoonstelling gaat nu naar het Victoria and Albert Museum. Christian Dior: Designer of Dreams zal te zien zijn van 2 februari tot en met 14 juli 2019. De tentoonstelling laat 500 objecten zien, waaronder 200 haute couture kledingstukken maar ook accessoires, foto’s, video’s, parfum, illustraties en persoonlijke items.
De tentoonstelling in Musée des Arts Décoratifs trok 700.000 bezoekers, de best bezochte expositie in het 112-jarig bestaan van het museum. Dagelijks stonden lange rijen voor het museum om binnen te komen bij de tentoonstelling. De kaartverkoop voor Christian Dior: Designer of Dreams in het Victoria and Albert Museum is al gestart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *