Deense royals in klederdracht


Het koninklijk schip Dannebrog dat ik fotografeerde tijdens een rondvaart door Kopenhagen op 21 juni 2018.

Van 23 tot en met 26 augustus 2018 brachten kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken een bezoek aan de Faeröer eilanden. Ook hun vier kinderen gingen mee op reis met het koninklijk schip Dannebrog dat als vervoermiddel, ontvangstruimte en hotel zou dienen.


Prins Christian (12), prinses Isabella (11), en de tweeling Josephine en Vincent (7).


De koninklijke familie draagt de klederdracht van de Faeröer eilanden dat ze cadeau kregen ter gelegenheid van hun bezoek aan de eilanden. Het kostuum van de man heet sjóstúka en bestaat uit een shirt, een hoed, een geborduurd vest, een wollen broek tot op de knieën en gebreide wollen kousen. Het kostuum van de vrouw wordt stakkur genoemd en bestaat uit een gebreide trui, een geborduurde of geweven shawl en schort, een geweven rok en een zwarte cape.

Foto’s koninklijke familie: Kongehuset

6 gedachten over “Deense royals in klederdracht

  1. @Elza, vind ik ook en daarom besteed ik er aandacht aan! Enne.. leuk dat ik onlangs het koninklijke schip zelf heb gezien!

  2. Mooie klederdracht. Hoe oud zouden deze modellen zijn? (de kleding bedoel ik) In het verleden heeft koningin Wilhelmina ook wel in het Fries kostuum geposeerd. Of ze het ook de hele dagen droeg dat weet ik niet..
    Misschien een idee voor ons Koninklijk huis? In de klederdracht van Spakenburg…Die van Groningen is ook heel statig..

    Groetjes van Jantje.

  3. @Jantje, inderdaad een voorbeeld voor ons Koninklijk Huis. Toch twijfel ik of ze een klederdracht eens zullen dragen.

  4. Ik zie Maxima nog niet met zo’n Zuid Bevelandse kap lopen. maar zou wel leuk zijn…mag ook op zn Walchers dat is meestal ietsje frivoler en dan Willem Alexander in zo’n boerenbroek met klep !! (de varkensvalle noemde mn moeder dat altijd)

  5. Prachtige kleren zijn het. Ik vraag mij al heel lang af welke en waar de blauwe kleurstof vandaan komt welke zij voor hun kleding gebruiken. Je vind dit prachtige blauw ook terug bij de Sami. Maar het lijkt mij heel onwaarschijnlijk dat het van wede of indigo komt. Weet jij of iemand er meer over?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *