DICHTER.

Van 3 tot en met 9 september 2018 is het de Week van de Alfabetisering. Bij de boekhandel zag ik afgelopen maandag een speciale uitgave van DICHTER. liggen en kocht het meteen. Deze speciale editie vraagt aandacht voor laaggeletterdheid. Het is belangrijk dat de vicieuze cirkel wordt doorbroken en dat alle kinderen in een taalrijke omgeving kunnen opgroeien.

DICHTER. is een nieuw tijdschrift voor jeugdpo√ęzie met meer dan 75 nieuwe gedichten van meer dan 25 dichters. De gedichten zijn voor kinderen van 6 tot 106. De fraaie illustraties maken het tijdschrift nog aantrekkelijker. Ik heb meteen een abonnement genomen op DICHTER.!


Bij de illustratie op de cover hoort het volgende gedicht van Theo Olthuis:

Zoals ik ooit fietsen leerde

met vallen en opstaan

kilometer na kilometer,

zo leer ik nu lezen en schrijven

en het gaat steeds beter!

2 gedachten over “DICHTER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *