Carl de Keyzer – DPR Korea Grand Tour

Museum Helmond toont tot en met 23 september 2018 90 grootformaat kleurenfoto’s van Carl de Keyzer. Deze serie foto’s maakte Magnum-fotograaf Carl De Keyzer tijdens vier reizen in 2015 en 2017, oftewel zestig dagen door Noord Korea. Hij bezocht meer dan 220 locaties in het meest geïsoleerde land ter wereld. Carl de Keyzer is de eerste westerse fotograaf die zoveel locaties in het land van 25 miljoen inwoners bezocht. Weliswaar steeds begeleid door twee staatsgidsen en een chauffeur met minibus. Van de 400 foto´s die hij aan de censuur voorlegde werden er – tot zijn eigen verbazing – slechts drie afgekeurd.Op 16 juni werd Carl de Keyzer geïnterviewd in Museum Helmond.


Vanmiddag was Carl de Keyzer aanwezig in Museum Helmond om een rondleiding te verzorgen, te vertellen over zijn reizen door Noord-Korea en hoe het is om onder lastige omstandigheden te fotograferen.

In de filmzaal wordt permanent de documentaire Under the Sun (2015) van de Russisch-Letse regisseur Vitaly Mansky vertoond. Een verontrustende film over het maken van een propagandafilm. We volgen het achtjarige meisje Zin-Mi en haar ouders in modelstad én hoofdstad Pyongyang.
Deze documentaire kun je ook bekijken op Netflix.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *